Veterinær i Lom - smådyrsklinikk

IMG_20200731_144514.jpg

Logre veterinærklinikk er en moderne dyreklinikk for små dyr. Vi holder til i lokalene etter Lom møbelindustri, og her har vi moderne og velutstyrte klinikklokaler. Vi tilbyr rutinemessig oppfølging av smådyr med f.eks. vaksinering, kloklipp, røntgenfotografering av hofter og albuer og stell av tova pels. Vårt digitalt røntgen-apparat gir gode HD/AD-bilder og er til god hjelp i undersøkelse av syke og skadde dyr. I tillegg har vi tannrøntgen for å kunne avsløre smertefulle tilstander i tenner og kjever. Vi utfører også små og store operasjoner, fra å fjerne svulster i jur og hud, til å operere i buken. Vi er her for å hjelpe dyr og deres eiere med de problemene som måtte oppstå med dyrs helse! 
I tillegg selger vi Specific dyrefôr, som er et kvalitetsfôr til friske dyr i forskjellige aldre, og som også har mange viktige diettfôr for hunder og katter med

forskjellige plager.

Veterinær Arne Kolden

Hund, dyrlege i lom
IMG_20200211_115916_edited.png

Veterinær Anne-Mette Kolden

IMG_20200106_143214_edited.png

Anne-Mette er opprinnelig fra Mysen midt i gamle Østfold fylke, men hun har bodd i Lom siden høsten 1988. Helt fra hun var lita har hun vært interessert i dyr og med hest og hund som de største favorittene. Allikevel skulle hun bli godt voksen og ha stor unger selv, før hun ble hunde- og hesteeier for første gang. I dag består familien av den amerikanske akitaen Arja og fjordhesten Viljas Fryd.

Hunden er i utgangspunktet tenkt som en turkamerat i skog og fjell, men i en travel hvedag er det ikke så ofte en kommer så langt på tur. Derfor trener Anne-Mette og Arja en del rallylydighet og nosework for å ha et godt samarbeid i hverdagen, og for å ha det gøy!

Hesten er i gang med utdannelsen til allsidig brukshest, og håpet er at hun skal kunne startes først og fremst i kjørekonkurranser, men også i dressur ridning. Så får tida vise om alt arbeidet som er lagt ned vil gi de ønskede resultatene.

Anne-Mettte stortrives sammen med både hesten og hunden, og det gir en god mestringsfølelse og lykkes sammen med dyra.

Med oppvekst i et jordbruksdistrikt som Indre Østfold, ble Anne-Mette også tidlig interessert i produksjonsdyr, og fra ungdomsåra var det storfe det var mest av. Hun fikk med seg et års agronomutdannelse fra Kalnes Jordbruksskole ved Sarpsborg, før hun begynte på Norges Veterinærhøgskole.

Den først jobben som ferdig veterinær var i Nærinsmiddelkontrollen, dagens Mattilsyn, på Frøya og Hitra på Trøndelagskysten. Etter et halvt års vikarat der, ble det endelig jobb med dyr, i en kombinert praksis på Eidsvoll. Der var det et vikariat på omtrent 2,5 år, før veien gikk videre til Lom i oktober 1988. Her var det stordyrpraksisen som dominerte hverdagen, og Anne-Mette trives godt rundt på gårdene i distriktet. Hun tok mange etterutdanningskurs både innen besetningsdiagnostikk og storfehelse opp gjennom åra. Stordyrpraksis er imidlertid fysisk hardt og har i løpet av mer enn 30 år gitt en del slitasje på kroppen. Ønsket om å kunne satse litt mer på smådyr og få en mer ordna hverdag, gjorde sitt til at Logre så dagens lys høsten 2016. Siden oppstarten har Anne-Mette vært på flere omfattende smådyrkurs, og særlig tannbehandlinger synes hun er veldig spennende. Med moderne og godt utstyr, er det også mye mer en kan oppdage og behandle i munnen på en hund og katt. Også operasjoner er noe Anne-Mette synes er veldig spennende, og med Arne som anestesiveterinær og Jorunn som assistent, har hun et godt team med seg på større operasjoner, som fremmedlegeme i tarmen eller livmorbetennelse, pyometra.

Assistent Jorunn Øyen

Katt, dyrlege gudbrandsdalen

Jorunn har jobbet hos oss siden desember 2019, ho er blid og omgjengelig, og har et stort hjerte for dyr.
Ho kommer fra den fine grenda Nordherad, i Vågå, der har ho budd omtrent heile livet, sammen med sine 2 sønner, og hundene.

Ho driver et lite oppdrett av Cavalier King Charles Spaniel og Miniature American Sheperd.
 

Egentlig var Jorunn frisør, noe vi kan nyte godt av på Logre, når det kommer til pelsstell. Etter hvert utdannet hun seg som dyrlegesekretær, og var vikar på en dyreklinikk, deretter jobbet hun som tannlegeassistent, så pelsstell og tannrens er det Jorunn som tar seg av.

På fritiden går det stort sett i hund, og hun reiser rundt på utstilling. Ellers er hun med på fisketurer, og liker å være sammen med familien sin.

Her finner du oss

Stupulvegen 4b

2686 Lom

Tlf: 456 33 288

Success! Message received.