top of page
Tannbehandling

God tannhelse hos dyr er viktig for oss, og noe vi prioriterer høyt.Tannsjekk blir utført som en del av den årlige vaksinen og helsesjekken.

Vi har digitalt tann-røntgen, sammen med avansert utstyr for å rense og fjerne tenner, gir oss gode muligheter til å yte god hjelp til hunder og katter med trøbbel med tenner og kjeve.

 

Det kan være vanskelig å oppdage at ditt dyr har problemer med tennene, men dersom du merker en endring i atferd kan det noen ganger skyldes tannproblemer.

Problemer med tannhelse er noe vi dessverre ser hos svært mange hunder og katter.
Akkurat som for oss mennesker kan tannproblemer være veldig smertefullt for dyr dersom det ikke oppdages i tide.  
Hunder og katter er svært gode til å skjule smerte, og kan derfor ha vondt uten at vi merker noe av det.

 

Tannstein er et vanlig tannhelseproblem hos dyr og kan føre til ytterligere problemer i munnen dersom det ikke behandles i tide. Når tannstein bygger seg opp og kryper oppover langs tannhalsen, kan det bli betennelse i tannkjøttet og tenner kan løsne. I slike tilfeller er det ofte nødvendig med trekking av tenner. Tann-røntgen er en viktig del av behandlingen for å avdekke skader og tilstander i tennene og røttene.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Tannstein, vond lukt fra munnen og at dyret tygger kun på én side, hunden slikker ut i lufte er typiske tegn på ubehag, og at det er tid for tannundersøkelse.

bottom of page